Passeringskurs

Kurset går onsdager kl. 18 – 20:00. Neste kurs med ledige plasser starter i månedsskiftet februar/mars 2020.

Hund i Fokus var først i Norge med passeringskurs. Vi har hatt kurs i passeringstrening siden 2002.
Hunder viser variert atferd når man ute på tur må passere andre hunder, og i enkelte tilfeller er det en atferd som er vanskelig å håndtere for eier, og også for hunden selv. Enkelte reagerer så voldsomt ved passering av andre hunder i bånd at det er blitt et problem for eier.

Heldigvis er dette noe vi kan gjøre noe med. Vi jobber med å endre hundens forventinger og motivasjoner når de oppdager og passerer andre hunder. Muligheten for at eier (og hund) lærer metoder som gjør at de klarer å håndtere hundemøtene er stor.

Deltakernes hunder brukes blir automatisk figuranter for hverandre. Men, utover i kurset kommer til andre figuranthunder. Gjerne hunder og eiere som har gått kurset tidligere og som vil fortsette treningen.

Enkelte blir overrasket når vi på passeringskursene i tillegg til passeringstrening også jobber med ting som ikke har direkte med passeringstrening å gjøre. Eierne får blant annet lekser som handler om helt andre ting. I treningsprogrammene den enkelte får er det også ofte andre ting det legges mest vekt på.
Dette er fordi ting henger sammen. Ofte er det andre atferder eller andre forhold i hunds liv som indirekte virker inn på atferden eier opplever under passering av andre hunder. Vi fokuserer på helheten, på individet, ikke bare på en enkelt situasjon.

Film som viser øvelser på kurset

Tisper med løpetid kan ikke delta på dette kurset da det blir for kraftig forstyrrelse for enkelte av hannhundene som er med.

Passeringskurset inneholder:

– En privatkonsultasjon (ca. 2 timer) i forkant av kurset

– Utarbeidet individuelt skriftlig treningsprogram

– 1 kveld med teoriundervisning og noe trening

– 6 kurskvelder a 2 timer med andre hunder

– Få deltakere, maks 6 – 7 hunder.

– to instruktører, individuell oppfølging underveis

Kurset går over 7 kvelder fra kl. 18:00 til ca. 20:00. 3 – 4 ulike steder.

Pris kr. 3 750,- inkludert alt overforstående.

Vi strever alltid mot å jobbe på et nivå som hund og eier klarer og jobber med løsninger tilpasset den enkelte ekvipasje.

Kurset er for deg som vil jobbe med bruk av positiv forsterkning og som er innforstått med at straffebetont trening ikke er akseptabelt. Det innebærer blant annet at bruk av strupebånd ikke tillates på kurset og heller ikke brukes hjemme mellom kurskveldene. Trenger du utstyr som gir deg bedre fysisk kontroll så kan vi hjelpe deg med å finne utstyr som ikke påfører hunden smerte/skader.

Hundene får ikke hilse og leke med hverandre på dette kurset!
Det motarbeider formålet med kurset som er at deres forventninger til hundemøter/passeringer skal endres.

saann sann kanskje

Pris for kurset inkludert konsultasjonen: kr. 3750,-

Ønsker du å delta tre månder på nettkurs i Hverdags- og Atferdsufordringer får du det til kr. 400,- om det bestilles sammen med passeringskurs.  

Faktura sendes ut og betales i forkant av kurs og konsultasjonen.
Har du ikke økonomi til å få hjelp? Det er allikevel håp. Se her

Neste kurs starter onsdag 15. mai 2019.

Påmelding/mer informasjon
Dette kurset passer bra å ta etter kurset “Samarbeid og kontakt”. Tar du begge kursene får du kr. 500,- i avlsag på passeringskurset.
Informasjon om “Samarbeid og kontakt” finner du her

 

Påmelding og informasjon

NB: Ved avmelding senere enn 14 dager før kursstart må kurset allikevel betales i sin helhet.

Unntak gis ved fremvisning av lege- eller veterinærattest som tilsier at kurset ikke bør tas. Ved fremvisning fra 14 dager før og frem til kursstart kan halve kursavgiften da refunderes.

Er konsultasjonen allerede tatt refunderes kun 50% av beløpet over det en konsultasjon koster alene.

For passeringskurs i Østfold anbefaler jeg  Compton’s Harmony, Råde Hund og Atferdssenter for smådyr
De jobber med metoder jeg kan stå inne for!
Når det gjelder passeringskurs så er det dessverre mye straffebasert trening, så vær nøye når du velger kurs!

Anbefalt bok: Control Unleashed
Lær hvordan du endre stress til tillit og forstyrrelser til fokus ved bruke metoder som er 110% positiv. Leslie McDevitt’s Control Unleashed program er utviklet for å hjelpe hunder med problemer til å lære å slappe av, fokusere og arbeider uten bånd. Hunden jobber pålitelig under stimulerende og stressende situasjoner.

Behavior Justering Training (BAT)
ble utviklet avforfatter Grisha Stewart for å rehabilitere og forebygge hund-reaktivitet. BAT ser på funksjonen til knurringutagering og det å flykte. BAT hjelper hunder til å lære sosialt akseptable atferder som tjener samme funksjon som eventuell utagering. I et nøtteskall bygger BATtillit ved å gi hundene en sjanse til å lære å kontrollere sine omgivelser gjennom fredelige midler. Det gjør BAT veldig nyttig for din hund eller valp, en positiv måte. BAT er også til god hjelp for deg, da du lærer hvordan du kan forstå hunden din bedre og hjelpe ham til å lære å trygt komme overens med folk, hunder og andre triggere”.