Schamo

Schamo var trolig blanding mellom samojed og japansk spisshund. Han kom til meg i oktober 1993.

Schamo vokste opp på en låve sammen med ca. 75 andre hunder. Politi og dyrevernsnemnda aksjonerte på stedet han var og fjernet hundene samt et antall katter. Hvor gammel han var da vet jeg ikke, men trolig rundt 2 år.
Han var redd mennesker, redd for å være utendørs, uvant med å ha på bånd mm.
Det eneste han var trygg på var hunder.
Det tok tid, men vi ble gode venner og levde sammen i 11 år.
Schamo hadde en evne mange mener at hunder har. Han visste når jeg kom, selv om det egentlig ikke burde være mulig. Jeg hadde en fast hundepasser som fortalte at da var bortreist så visste Schamo det timer i forveien den dagen jeg kom tilbake. Også når hundepasseren selv ikke visste at jeg kom.
Schamo var klok, god, leken, kjærlig. Han forsto og visste. Han var en god læremester.
Schamo er på et vis fortsatt med meg. Jeg ville ikke vært ham foruten.